اهداف PDF Print E-mail
Written by vishki
Monday, 12 November 2012 18:49

زمینه پژوهشی اعضای هیات علمی گروه ریاضی محض نمایانگر این واقعیت است که در این گروه دو شاخه فعال ریاضیات یعنی آنالیز و جبر وجود دارد و زمینه های تحقیقاتی آنالیز به ویژه آنالیز تابعی، نظریه عملگرها و آنالیز هارمونیک در این گروه عمدتا" بربستر ساختارهای جبری و کاربردهای آن بنا نهاده شده است. از سوی دیگر حجم قابل توجهی از تحقیقات در زمینه ساختارهای جبری نظیر گروهها و حلقه ها در این گروه به انجام می رسند. با توجه به دلایل ذیل و علایق پژوهشی اعضای گروه، ایده ها و تجربیات بدست آمده توسط تعدادی از این اعضا که در قطب " آنالیز روی ساختارهای جبری" فعالیت داشته اند و در سال 1387 قطب برتر در علوم پایه کشور بوده است، تشکیل قطبی با همین نام با ترکیبی کاملتر از پژوهشگران شناخته شده را مورد توجه قرار داده اند:

• · شاخه های جبر و آنالیز ریاضی از شاخه های اصیل ریاضیات می باشند که در ریاضیات ایران و جهان از قدمت خاصی برخوردار هستند. این دو شاخه از دیرباز دارای ارتباطی طبیعی و تنگاتنگ بوده اند.
  • · امروزه ریاضیدانان سراسر جهان بر این باورند که آنالیز نوین مانند آنالیز تابعی، آنالیز هارمونیک و توپولوژی جبری روی ساختارهایی جبری مانند گروهها، حلقه ها، مدول ها، جبرها و فضاهای برداری بنا شده و ارتباط ناگسستنی با آنها خواهد داشت.
  • · با توجه به اهمیت و تأکید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر ضرورت ایجاد شاخه های میان رشته ای و حرکت به سوی مباحث کاربردی، این قطب می تواند بستر مناسبی جهت تحقق چنین هدفی باشد.

بر اساس طبقه بندی موضوعی ریاضیات، همواره مسیر حرکت از مباحث نظری همچون جبر به مباحثی مانند آنالیز، توپولوژی، هندسه و مباحث کاربردی ریاضیات همچون نظریة موجک ها، ریاضیات فازی، مکانیک کوانتوم، پردازش سیگنال و ... بوده است. ریاضیدانان عضو هسته قطب در دو شاخه اصلی ریاضیات یعنی جبر و آنالیز توانسته اند زمینة لازم را در جهت انجام پژوهش های مشترک در زمینه های مذکور فراهم نماید.

چنان که جدول ذیل نشان می دهد موضوعات ریاضی مطرح شده در برنامه قطب مرتیط بوده و انسجامی خاص را در عنوان پیشنهادی قطب نشان می دهد.

شرح برنامه و ضرورت انجام آن

این قطب علمی در نظر دارد با تاکید بر ایجاد جامعه دانایی محور و بر مبنای تقاضای جامعه علم جهانی و بر اساس نیازهای آتی کشور در زمینه آنالیز روی ساختارهای جبری به عنوان یک شاخه بین رشته ای با هدف تولید علم و گسترش مرزهای دانش و با همکاری با سایر متخصصان داخل و خارج کشور به فعالیت بپردازد.

اغلب اعضای این قطب در موارد زیر شاخص بوده اند :

• · عضویت درهیات مدیره انجمن های علمی کشور
  • · عضویت در هیات های تحریریه مجلات معتبر ( داخل و خارج کشور )
  • · داور، چکیده نگار و نقاد آثار علمی در سطح بین المللی
  • · مجری طرحهای ملی
  • · همکاری با انجمنهای علمی خارج از کشور
  • · شرکت در کمیته ها و شوراهای تصمیم گیری در سطح وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
  • · برگزاری همایشهای ملی و بین المللی
  • · پژوهشگر یا استاد نمونه در سطح دانشگاه یا کشور
  • · برندگان جوایز علمی معتبر
  • · فارغ التحصیل نمودن تعداد قابل توجهی دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری در گرایش های مرتبط

بازدید ها : 1627